Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
PÁLYÁZATAINK

Befejeződött az Újgép-kő Kft foglalkoztatás bővítő fejlesztése

2023 / 02 / 02

 
 
Az Újgép-Kő Kft. mezőkövesdi és kaposvári telephelyén befejezésre került a „Foglalkoztatás bővítés az ÚJGÉP-KŐ Kft-nél” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 40,5 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.

A társaság tulajdonosa 2008 novemberében egyéni vállalkozóként indította meg gazdasági tevékenységét egy magyarországi gépkereskedő cég alvállalkozójaként. Alvállalkozóként elért sikereinek és a kedvező piaci helyzet kialakításának köszönhetően 2010-ben megalapította vállalkozását, az ÚJGÉP-KŐ Kft-t, melynek fő tevékenysége 4614’08 Gép, hajó, repülőgép ügynöki nagykereskedelem. A társaság árbevételének jelenleg is, hozzávetőlegesen 95%, teszi ki a nagy értékű gépkereskedelem.

A projekt két megvalósítási helyszínének vonzáskörzetében fokozott igény mutatkozott munkahely igényre. A Központi Statisztikai hivatal adatai szerint a kaposvári térségben 3,5% a munkanélküliségi ráta, míg mezőkövesdi térségben 4,5%, országos viszonylatban az egyik legmagasabb. A projekt megvalósításával, és a társaság növekedésével az új munkahelyteremtő képessége és humán erőforrási igénye növekedett, mind a szakképzett, mind a szakképesítést nem igénylő munkaerők területén. A 3400 Mezőkövesd Jegenye Sor 116 szám alatt található telephelyen a kérelem benyújtásakor 5 fő dolgozott, a társaság tovább bővítette a személyi állományt további egy adminisztrátorral, egy műszaki előkészítővel, egy általános karbantartóval és egy fő takarító munkavállalóval. A telephely a környező városoktól 20-30 kilométerre található, könnyen megközelíthető autóval vagy tömegközlekedéssel, a telephely 6 perc sétára található a távolsági buszmegállótól. A 7400 Kaposvár Cseri u 20. hrsz.: 9348/7 szám alatti telephelyen a kérelem benyújtásakor 3 főt alkalmazott a társaság, melyet tovább bővített további 1 adminisztrátorral és 3 szervizes foglalkoztatottal. A telephely 4 kilométerre a városközponttól található, innen autóval és busszal egyaránt gyorsan és kényelmesen megközelíthető.

A GINOP-5.3.12-19-2020-00552 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2022.12.31-én valósult meg, a 40,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a támogatás intenzitása 70%.

További információ kérhető:

Tóth Lajos

Telefon: +36(70)3666678

E-mail: toth.lajos@hunniafagep.hu

Befejeződött az Újgép-kő Kft. mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

2021 / 10 / 29.

Az Újgép-kő Kft. kaposvári telephelyén befejezésre került a „Vizsgasor kialakítása az Újgép-Kő Kft. kaposvári telephelyén” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 70% támogatási intenzitású, 13 265 157 Ft, azaz tizenhárommillió-kétszázhatvanötezer-százötvenhét forintos európai uniós támogatás segítségével.

A társaság tulajdonosa kezdetben egyéni vállalkozóként kezdte meg gazdasági tevékenységét 2008 novemberében, egy magyarországi gépkereskedő cég alvállalkozójaként. Alvállalkozóként elért sikerek adták meg az alapkövét annak, hogy 2010-ben megalapította saját tulajdonú vállalkozását, az ÚJGÉP-KŐ Kft-t. A társaság fő tevékenysége 4614’08 Gép, hajó, repülőgép ügynöki nagykereskedelme, melynek termékcsoport fókuszában az elsődleges, illetve a másodlagos faipari technológiák tartoznak, továbbá az iparághoz szorosan kapcsolódó erdészeti és mezőgazdasági berendezések és egyéb kiegészítő termékek. A társaság céljai között szerepel, hogy piacvezetővé váljon az elsődleges faipari gépértékesítés terén.

A társaság vezetésének eltökélt szándéka, hogy olyan jellegű szolgáltatás palettát alakít ki, ami sikeresen tudja minimalizálni az egyes piaci változások hektikuságából adódó időszakos visszaeséseket. Ennek a törekvésnek megfelelően került kialakításra a kaposvári telephelyen egy jármű vizsgáztatásra és műszaki bevizsgálásra alkalmas eszköz sor, amely megteremti a szolgáltatás nyújtáshoz szükséges technológiai bázis alapjait. A fejlesztés keretében a társaság kizárólag eszköz beszerzési tevékenységet valósított meg. A beszerzett eszköz alap technológiai a gépjárművek műszaki bevizsgálásához. A társaság célcsoportja a személy és teher gépjárművek tulajdonosai egyaránt. Jelen fejlesztés célja volt egy magas műszaki tudással rendelkező sor kialakítása, aminek keretében beszerzésre került:

CORGHI BT100E S fékerő- és tengelyterhelésmérő pad

GARAGENT SBT-2024 lengéscsillapító vizsgáló pad

DAXES DH 18000-H6 futómű holtjáték vizsgáló mozgatópad 18t

WELT 660 Komplett emissziómérő állomás

A szolgáltatás nyújtáshoz a társaság rendelkezik megfelelő szakképesítés foglalkoztatottal, akit továbbra is meg kíván tartani, emellett tervezi további alkalmazottak felvételét, amennyiben a műszaki vizsgáztatási szolgáltatási tevékenysége fejlődik.

Az új szolgáltatás bevezetésének köszönhetően a társaság egy olyan terméket tud felvenni a kínálatába, amely nem függ a piaci visszaesésektől, így a vírushelyzethez hasonló negatív hatások kevésbé érintik. Ezzel a társaság egy biztos stabil bevételi forrásra tesz szert, valamint munkát tud biztosítani a visszaesés időszaka alatt is a szakemberei számára.

A GINOP-1.2.8-20-2020-00866 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, a 40,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a támogatás intenzitása 70%. Tényleges befejezési időpont: 2021.10.29

További információ kérhető:

Tóth Lajos

Telefon: +36(70)3666678

e-mail: toth.lajos@hunniafagep.hu