Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
PÁLYÁZATAINK

Befejeződött az Újgép-kő Kft. mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

2021 / 10 / 29

Az Újgép-kő Kft. kaposvári telephelyén befejezésre került a „Vizsgasor kialakítása az Újgép-Kő Kft. kaposvári telephelyén” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 70% támogatási intenzitású, 13 265 157 Ft, azaz tizenhárommillió-kétszázhatvanötezer-százötvenhét forintos európai uniós támogatás segítségével.

A társaság tulajdonosa kezdetben egyéni vállalkozóként kezdte meg gazdasági tevékenységét 2008 novemberében, egy magyarországi gépkereskedő cég alvállalkozójaként. Alvállalkozóként elért sikerek adták meg az alapkövét annak, hogy 2010-ben megalapította saját tulajdonú vállalkozását, az ÚJGÉP-KŐ Kft-t. A társaság fő tevékenysége 4614’08 Gép, hajó, repülőgép ügynöki nagykereskedelme, melynek termékcsoport fókuszában az elsődleges, illetve a másodlagos faipari technológiák tartoznak, továbbá az iparághoz szorosan kapcsolódó erdészeti és mezőgazdasági berendezések és egyéb kiegészítő termékek. A társaság céljai között szerepel, hogy piacvezetővé váljon az elsődleges faipari gépértékesítés terén.

A társaság vezetésének eltökélt szándéka, hogy olyan jellegű szolgáltatás palettát alakít ki, ami sikeresen tudja minimalizálni az egyes piaci változások hektikuságából adódó időszakos visszaeséseket. Ennek a törekvésnek megfelelően került kialakításra a kaposvári telephelyen egy jármű vizsgáztatásra és műszaki bevizsgálásra alkalmas eszköz sor, amely megteremti a szolgáltatás nyújtáshoz szükséges technológiai bázis alapjait. A fejlesztés keretében a társaság kizárólag eszköz beszerzési tevékenységet valósított meg. A beszerzett eszköz alap technológiai a gépjárművek műszaki bevizsgálásához. A társaság célcsoportja a személy és teher gépjárművek tulajdonosai egyaránt. Jelen fejlesztés célja volt egy magas műszaki tudással rendelkező sor kialakítása, aminek keretében beszerzésre került:

CORGHI BT100E S fékerő- és tengelyterhelésmérő pad

GARAGENT SBT-2024 lengéscsillapító vizsgáló pad

DAXES DH 18000-H6 futómű holtjáték vizsgáló mozgatópad 18t

WELT 660 Komplett emissziómérő állomás

A szolgáltatás nyújtáshoz a társaság rendelkezik megfelelő szakképesítés foglalkoztatottal, akit továbbra is meg kíván tartani, emellett tervezi további alkalmazottak felvételét, amennyiben a műszaki vizsgáztatási szolgáltatási tevékenysége fejlődik.

Az új szolgáltatás bevezetésének köszönhetően a társaság egy olyan terméket tud felvenni a kínálatába, amely nem függ a piaci visszaesésektől, így a vírushelyzethez hasonló negatív hatások kevésbé érintik. Ezzel a társaság egy biztos stabil bevételi forrásra tesz szert, valamint munkát tud biztosítani a visszaesés időszaka alatt is a szakemberei számára.

A GINOP-1.2.8-20-2020-00866 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2021.10.29-én valósult meg, a 70% támogatási arányú, 13 265 157 Ft, azaz tizenhárommillió-kétszázhatvanötezer-százötvenhét forintos európai uniós támogatás segítségével.

További információ kérhető:

Tóth Lajos

Telefon: +36(70)3666678

e-mail: toth.lajos@hunniafagep.hu