Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bútor és nyílászáró gépek

Másodlagos faipari gépek bútor és nyílászáró gyártáshoz

Cégünk fő tevékenysége a faipari gépek forgalmazása. Nagy választékban állunk ügyfeleink rendelkezésére másodlagos faipari gépekkel is, amelyek hatékony segítséget nyújtanak a nyílászárók és bútorok gyártásához. Ezeken a területeken kiemelten fontos, hogy a szakemberek modern, megbízható berendezésekkel dolgozzanak, hiszen csak így lehet a végeredmény is szép és masszív, hosszú élettartamú.

A másodlagos faipari gépek a prések, csiszológépek, élzárógépek, CNC megmunkáló központok és a faipari termékek előállításához használatos különféle gyártósorok. A bútorgyártás egyike azoknak a területeknek, ami viszonylag keveset változott az idők folyamán. Természetesen itt is nagy volt a fejlődés, és jelentős mértékű gépesítés történt, azonban a tömörfa (természetes fa) bútorok gyártásmódja a lényegét tekintve keveset változott az idők folyamán: új technológiák jöttek be, új szerszámok jelentek meg. A hossztoldott és szélességében toldott, valamint tömbösített anyagok bizonyos szempontból változást jelentettek, de a lényeget tekintve a gyártás folyamata ugyanaz.

A bútorgyártás során az első lépés a másodlagos faipari gépekkel történő hosszmértere szabás, szeletelés – ekkor alakítják ki a bútor szélességét, természetesen méretráhagyással, majd a lemezek szabása következik. A kész lemezekből méretre szabják az anyagot, majd a tömörfa alkatrészeket pontos méretre fűrészelik, gyalulják. A bútorgyártás következő lépése a lapok kialakítása tömörfából. Ide tartozik az élillesztés, a merevítés, vagy keretszerkezettel merevített lap készítése, amihez szintén másodlagos faipari gépeket használnak. Fontos az élek lezárása, T-léccel, élléccel, élfurnérral, előkerettel, vagy élsvartnival. A görbe felületű alkatrészek megmunkálása fűrészeléssel, szerkezeti kialakítással, hajlítással történik, majd a mozgó alkatrészek szerelése következik a pántolással és a zárak, díszvasalatok szerelésével. A bútorgyártás során az utolsó lépések a felületek tisztítása, kezelése, mázolása, lakkozása, ezután következik a szerelés, vagyis a szerkezetek összeépítése, majd a végszerelés és a csomagolás.

Amennyiben kérdése van a bútorgyártással kapcsolatban, illetve másodlagos faipari gépeket vásárolna hozzá, keressen fel minket bizalommal!