Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Szárítókamrák

Hosszú ideje ismert tény a faipar területén a faanyag szárításának szükségessége, ugyanis enélkül a megmunkálás és a beépítés is komoly problémákat jelentene. A szárítással elkerülhető, hogy a faanyag repedezzen, mozogjon, vagy megváltozzon a színe. A fa nedvességtartalmának csökkentéséhez manapság többféle technikai megoldás is rendelkezésre áll: a természetes és a mesterséges faanyagszárítás. A mesterségesnek több ismert típusa is létezik, példáula kondenzációs és a konvekciós eljárás.

A konvekciós eljárással kivitelezett faanyag szárítássorán a szárítókamrában felmelegítik az alacsony páratartalmú levegőt, ami a szárítandó anyag felületével érintkezve átveszi annak hőmérsékletét, ennek hatására pedig megindul a párolgás. Ez a szárítókamrántalálható szellőztetőn kerül ki a szabadba, a rendszer ezalatt friss levegőt enged be, amit felmelegít, majd a meleg levegő és a víz együtt távoznak. A szárítás különböző fázisaiban a megfelelő páratartalom eléréshez gőzt fúvatnak be a szárítókamrába, ezzel megfelelő szinten tartják a hely klimatikus állapotát.

A kondenzációs eljárás gazdaságos, ráadásul kíméletes szárítást biztosít a faanyagnak. Ezzel a technikai megoldással az alapvetően nehezebben szárítható fák szárítása is sokkal egyszerűbb. A kondenzációs szárító berendezés felépítése megegyezik a hagyományos szárítókamrák szerkezetével. Az eljárás hasonló a konvekcióséhoz, a különbség csak annyi, hogy az átáramoltatott levegőt, ami a faanyag felületéről elszállítja a vízgőzt, nem engedik ki a szabadba, hanem egy kondenzációs egységen át újra visszavezetik a szárítókamrába. A kondenzációs eljárás akár 70%-kal kevesebb energiát is felhasználhat, és még a környezetet sem károsítja!

Kínálatunkból a fa szárításához korszerű, megbízható szárítókamrákat szerezhet be, amikkel rövid idő alatt csökkentheti a különböző faanyagok nedvességtartalmát. Kérjen árajánlatot a szárítókamra megvásárlása előtt, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Összesen 1 találat